Nieuwsbrief #4: november 2020

JkrCqG9qzHB11k

Beste lid of sympathisant van Op de Spiegel vzw,

Op de Spiegel vzw heeft de laatste maanden niet stilgezeten. Corona treft vandaag ieder van ons, maar in het bijzonder de meest kwetsbaren in onze samenleving. Meer dan ooit rekenen nieuwkomers op onze ondersteuning.

In deze nieuwsbrief:

  • Vlamdragers: een mooie getuigenis over onze werking
  • Op de Spiegel: aanwezig op Refugee Walk!
  • Op de Spiegel: financieel

3

Vlamdragers: een mooie getuigenis over onze werking

Vlamdragers is een online platform dat inspirerende verhalen over bezielde mensen wil delen. Zij zetten mensen in de kijker, die moeilijkheden niet uit de weg gaan, maar die de vlam van geluk brengen in het dagelijkse leven.

Vorige maand verscheen het Vlammend Verhaal van Diane Leys en Farah Khattab. Een verhaal over passie en drive maar ook over moed en kracht. Kortom een mooie getuigenis over de werking van Op de Spiegel vzw!

Benieuwd?

Lees hier het volledige artikel.

2

Op de Spiegel vzw: aanwezig op de Refugee Walk!

Wereldwijd zijn bijna 80 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Ze leggen enorme afstanden af, vaak te voet, op zoek naar een veilige haven. Deelnemers van de Refugee Walk tonen hun solidariteit met mensen op de vlucht.

De voorbije jaren werd de sponsortocht voor vluchtelingenwerk Vlaanderen in en rond één stad georganiseerd. Door corona werden de wandelingen dit jaar op 27 september verspreid georganiseerd over Vlaanderen. De regionale werkgroep van Oxfam Wereldwinkels koos daarom dit jaar voor twee prachtige tochten van 10 en 40 kilometer die vertrokken vanuit het station van Tielen.

Op de Spiegel mocht in de gloednieuwe ‘Oxvan’ aan het station een handje toesteken met het laven van de dorstigen. Dit leverde niet enkel een extra centje op voor onze werking maar ook enkele leuke plaatjes!

1

Op de Spiegel vzw: financieel

Op de Spiegel vzw ontving sinds de opstart €37.705 aan inkomsten. Het betreft hier voornamelijk giften en inkomsten uit fondsenwerving. Er werden verbintenissen aangegaan voor een bedrag van €29.735. Daarvan is al €8.917 afgelost. Sinds de start van onze vzw werden er voor €913 kosten gemaakt. Dat is slechts 2,42% van onze inkomsten.

Met onze huidige reserve kunnen we nog een zestal aanvragen behandelen. Maandelijks worden er telkens een drietal nieuwe dossiers aangemeld. We onderzoeken iedere vraag dan ook grondig en blijven zeer omzichtig met onze middelen omgaan.

Wil jij onze werking ondersteunen via een gift? Dan kan dat door storting op het rekeningnummer van Op de Spiegel vzw: BE 37 5230 8108 7328.

Aarzel zeker niet om zelf een aanvraag in te dienen of nieuwkomers de weg te wijzen naar Op de Spiegel vzw. We maken graag tijd vrij voor een gesprek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s