Over ons

Op de Spiegel vzw werd opgericht om zij die het nodig hebben een financieel duwtje in de rug te geven. We geloven sterk in een cultuur van helpen en geholpen worden.

Wat we doen

Erkende vluchtelingen worden door een gebrek aan financiële middelen vaak afgeremd op hun weg naar zelfstandigheid. De praktijk wijst uit dat een kleine en tijdelijke financiële bijdrage een oplossing kan zijn. Op de Spiegel vzw biedt middelen aan om de arbeidskansen van vluchtelingen te bevorderen. Zo werden in het verleden al kleinere sommen ter beschikking gesteld voor de aankoop van een bril of een tweedehandswagen.

In wederzijds vertrouwen

De naam ‘Op de Spiegel’ is afkomstig van een oud-Kempisch gebruik waarbij mensen hun tegoeden en schulden aan de spiegel toevertrouwden, zodat ze er elke dag aan herinnerd werden. De vzw heeft als doel om in wederzijds vertrouwen een klein bedrag ter beschikking te stellen dat na verloop van tijd kan terugbetaald worden wanneer de vluchtelingen financieel zelfstandig zijn. Op die manier kunnen giften van leden steeds opnieuw gebruikt worden voor verschillende projecten.

Geïnteresseerd in de werking van Op de Spiegel vzw?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.