Nieuwsbrief #2: november 2019

JkrCqG9qzHB11k

Beste lid of sympathisant van Op de Spiegel vzw,

Vandaag valt onze tweede nieuwsbrief van Op de Spiegel vzw in je digitale brievenbus.

Op de Spiegel vzw heeft als doel om in wederzijds vertrouwen een klein bedrag ter beschikking te stellen aan erkende vluchtelingen, dat na verloop van tijd kan terugbetaald worden. Zo willen we hen steunen op weg naar een zelfstandig bestaan.

NB2-1

Op de Spiegel vzw: financieel

Een dertigtal sympathisanten steunden onze vzw al met een financiële gift. Alles opgeteld heeft Op de Spiegel vzw nu bijna € 9.445 aan giften ontvangen. Er werden verbintenissen aangegaan voor een bedrag van € 8.953. Daarvan is vandaag reeds € 1.827 afgelost. Sinds de start van onze vzw werden er voor € 542 kosten gemaakt. Dat is 5,74% van de inkomsten. De belangrijkste kostenposten zijn de oprichtingskosten en publiciteitskosten.

Het huidige banksaldo bedraagt € 1.827. Iedere maand komen er nieuwe aanvragen tot ondersteuning bij. Momenteel zijn er een viertal dossiers in behandeling. We zijn dus genoodzaakt om zeer omzichtig met onze middelen om te gaan.

Wil jij onze werking ondersteunen via een gift? Dan kan dat door storting op het rekeningnummer van Op de Spiegel vzw: BE 37 5230 8108 7328.

Tip: schrijf iedere maand een klein bedrag over via een domiciliëringsopdracht bij je bank.

NB2-2.jpg

Oxfam Wereldwinkel KLT schenkt de opbrengst van het Fairtrade Restaurant 2019 aan Op de Spiegel vzw. Binnenkort zullen we € 750 ontvangen op onze rekening. Hartelijk dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit mooie initiatief!

Organiseert jouw vereniging een activiteit en ben je nog op zoek naar een goed doel? Download dan hier ons sponsordossier.

NB2-3.jpg

Op de Spiegel vzw komt naar buiten…

Tijdens de kerstvakantie organiseert vzw Kerstkroeg de jaarlijkse kerstkroeg aan de kerk in Herselt. Net zoals andere jaren gebeurt dit dankzij een hele hoop vrijwilligers die zich enthousiast inzetten voor een gezellige, warme en smakelijke kroeg voor het goede doel.

Op de Spiegel vzw is dit jaar geselecteerd als één van de goede doelen. Als tegenprestatie gaan we op 29 december een avondje tappen in de Kerstkroeg. Heb je zin om een handje toe te steken? Geef dan zeker een seintje!

Meer info: de Kerstkroeg vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 december tot en met zaterdag 4 januari 2020. De Kerstkroeg is dagelijks open van 14 tot 2 uur. Op 31 december is de Kerstkroeg gesloten. Warm aanbevolen!

Oxfam Cadeaudagen 30 november – 1 december 2019

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Oxfam Wereldwinkel tijdens het eerste weekend van december een eindejaarsbeurs in het ontmoetingscentrum van Kasterlee (Binnenpad 2, 2460 Kasterlee).

Vrijwilligers van Op de Spiegel vzw zullen aan de bezoekers van de beurs lekkere wafels te koop aanbieden, om mee te nemen of ter plaatse te nuttigen. Kom zeker eens langs bij onze stand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s