Nieuwsbrief #1: juli 2019

JkrCqG9qzHB11k

Beste lid of sympathisant van Op de Spiegel vzw ,

Vanaf nu mag je deze nieuwsbrief regelmatig in je digitale brievenbus verwachten. Via deze weg willen we je op de hoogte houden van de handel en wandel van onze piepjonge vzw.

Op de Spiegel vzw heeft als doel om in wederzijds vertrouwen een klein bedrag ter beschikking te stellen aan erkende vluchtelingen, dat na verloop van tijd kan terugbetaald worden, om hen zo te ondersteunen op weg naar een zelfstandig bestaan.

In deze eerste nieuwsbrief

  • Terugblik op een succesvolle lanceringscampagne
  • Helemaal klaar om jouw storting te ontvangen!
  • Werk aan de winkel: nieuwe aanvragen stromen binnen

Een succesvolle lanceringscampagne

De opstart van onze vzw is niet onopgemerkt voorbij gegaan! We waren aangenaam verrast dat ons persbericht meermaals werd opgepikt door de regionale pers. Artikels verschenen in Gazet van Antwerpen, De Postiljon, Kerk en Leven, Rondom,…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook kregen de twee drijvende krachten achter onze vzw, Diane Leys en onze kersverse voorzitter Bart Corneillie, ruime zendtijd op RTV.

Bron: RTV nieuws – 3 juni 2019

11Sgi6bHHbwU1n

Ook onze infovergadering op 20 juni mocht op een goede belangstelling rekenen.

antique-cash-coins-210600.jpg

Klaar om jouw storting te ontvangen!

Op de Spiegel vzw heeft sinds kort een eigen bankrekening. We kozen bewust voor een rekening bij Triodos Bank, die van duurzaam bankieren haar handelsmerk maakt.

Het totale vermogen van onze vzw bedraagt momenteel € 6.737,50. Daarvan hebben we reeds € 4.075 aan projecten besteed. Onze kosten in de opstartfase bedroegen € 372,21. Dat brengt ons banksaldo op € 2290,29. Onze mogelijkheden om nieuwe aanvragen te behandelen zijn vandaag dus beperkt.

Wil je onze werking ondersteunen via een gift? Dan kan dat door storting op het rekeningnummer van Op de Spiegel vzw: BE37 5230 8108 7328.

delivery-envelopes-mail-1919343.jpg

Werk aan de winkel: nieuwe aanvragen stromen binnen

Deze maand vielen twee nieuwe aanvragen in onze bus. Zo kregen we een vraag van een koppel dat een laptop wenst te kopen. In een tweede dossier werd financiële ondersteuning gevraagd voor de aankoop van een auto.

Beide dossiers worden met de nodige aandacht en zorg behandeld. We hopen uiteraard dat we op korte termijn voldoende giften ontvangen zodat we alle vragen positief kunnen beantwoorden.

Ken je mensen die onze werking een warm hart toedragen? Vertel ze over ons!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s