Nieuwsbrief #8: mei 2022

In deze nieuwsbrief:

  • Amaryllisproject goed van start
  • Fonds Celina Ramos
  • Duurzame held 2021
  • Algemene vergadering Op de Spiegel vzw

Amaryllisproject goed van start

In een vorige nieuwsbrief kon je al kennismaken met Amaryllis, een samenwerkingsproject met Rotary Turnhout. Amaryllis wil hoger opgeleide nieuwkomers op weg helpen naar een job die beter aansluit bij hun diploma, competenties en werkervaring die zij hebben opgedaan in hun thuisland. Een gemengde werkgroep Rotary/Op de Spiegel vzw boog zich over een plan van aanpak. John Boks van Rotary Turnhout werd aangesteld als projectcoördinator van Amaryllis.

Meer weten over ons project? Lees hier het uitgebreid interview met John in het ledenblad van Rotary.

Fonds Celina Ramos

Op de Spiegel vzw heeft een kandidaatsdossier ingediend in het kader van de projectoproep ‘Fonds Celina Ramos’ van de Koning Boudewijnstichting. Het Fonds steunt initiatieven die werken met mensen met een maatschappelijke achterstand, zowel economisch als sociaal in België. Het Fonds richt zich tot kleinschalige projecten die het verschil maken omdat ze gedragen worden door enthousiaste personen en liefst concreet en blijvend iets veranderen aan de situatie van kwetsbare mensen in een economisch precaire situatie.

Afgelopen donderdag ontvingen we bevestiging van de Koning Boudewijnstichting dat we mogen rekenen op € 3000 financiële steun voor de realisatie van onze doelstelling: nieuwkomers op weg helpen naar een zelfstandiger bestaan.

Duurzame held 2021

In 2021 ontvingen we van Gemeente Kasterlee de erkenning ‘Duurzame Held’. Dat met deze motivering:

“De steun van Op de Spiegel vzw kan nieuwkomers definitief wegleiden uit de armoede (SDG 1). Door uit deze vicieuze cirkel te treden kunnen deze gezinnen ook andere ontwikkelingsdoelen inlossen, zoals geen honger (SDG 2), toegang tot goede gezondheid, welzijn (SDG 3) en kwaliteitsonderwijs (SDG 4).”

Ontdek hier de andere duurzame helden van Kasterlee: https://www.duurzamegemeente.be/ gemeente/kasterlee-2021

Hartelijk dank aan Gemeente Kasterlee voor deze mooie appreciatie!

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als een wereldwijd kader voor duurzame ontwikkeling. 193 landen bereikten een akkoord over deze 17 doelstellingen.

Algemene Vergadering Op de Spiegel vzw

Na een digitale vergadering in 2021 hopen we elkaar dit jaar weer ‘echt’ te kunnen ontmoeten. Onze Algemene Vergadering zal doorgaan op woensdag 22 juni in de Foyer van OC Kasterlee. De leden van de Algemene Vergadering ontvangen later nog een officiële uitnodiging in hun mailbox.

Heb je een vlotte pen en wil je graag een actieve rol opnemen in onze vzw? Wil je bestuurder worden van onze vzw of meewerken aan onze activiteiten?

Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wil jij onze werking ondersteunen via een gift?

Dan kan dat door storting op het rekeningnummer van Op de Spiegel vzw: BE 37 5230 8108 7328.

Tip: schrijf iedere maand een klein bedrag over via een domiciliëringsopdracht bij je bank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s